Rubrika | Tipy a rady

Podzimním dekoracím vévodí přírodní materiály. Halloween přivítejte dýněmi i světýlky

13. 10. 2020 - Redakce

Podzim je v plném proudu a v nadcházejících týdnech a měsících budeme čím dál častěji hledat teplo ve svých domovech. Útulnou a hřejivou atmosféru pro podzimní dny můžeme svému bydlení dodat řadou doplňků a dekorací. Sáhněte po teplejších barvách, které zahřejí už na pohled, či výzdobě z přírodních materiálů. Třeba oblíbené dýně využijete nejen na Halloween, ale klidně po celý podzim.

S nástupem sychravých podzimních dní přichází ideální čas zútulnit svůj domov na nadcházející chladné měsíce. Hřejivou atmosféru pomohou dotvořit dekorace z přírodních materiálů a bytové doplňky v teplejších barvách. Skvěle poslouží třeba oblíbené plédy a přehozy na gauč a křesla. S nimi můžete barevně sladit i potahy polštářků. Dbejte na dostatek osvětlení, přičemž pro odpočinkové místnosti volte spíše teple bílou barvu světla. Do vázy si naaranžujte suché květy či barevné listí. Domov provoňte podzimní směsí ze sušených jablíček, kůry citrusů, jehličí a šišek, skořicové kůry, badyánu a hřebíčku. „Zeď obývacího pokoje, ale třeba i terasu si můžete zkrášlit dekoracemi z šišek a sušených květů. Šišky stačí navázat na přírodní provázek do podoby řetězu nebo je zavěsit na suchou větev společně se sušenými květy hortenzií nebo dalších rostlin,“ popisuje herečka a moderátorka Lucie Benešová, nová tvář značky Astoreo.

Dekorace ze šišek a sušených květů visí i v zimní zahradě herečky Lucie Benešové.

Dýně nejen pro Halloween

Oblíbenými podzimními dekoracemi na zahradu i do interiéru jsou také dýně, které nabízejí pestrou paletu barev, tvarů a velikostí. Když menší dýni naaranžujete na stůl společně s pár vhodnými doplňky, vytvoříte skvělou a ryze podzimní ozdobu třeba stolu či komody v obývacím pokoji. „K dýni se báječně hodí opět přírodní dekorace, krásně barevné podzimní listí, oříšky, žaludy a menší ozdobné dýně. Naaranžujte je kolem dýně a doplňte například menší rostlinkou vřesu ve sladěném květináči,“ dává další tip Lucie Benešová.

Větší dýně pak samozřejmě využijete při výzdobě k příležitosti stále populárnějšího Halloweenu. Ten v tuzemsku slaví čím dál více lidí. Oblibu si získal hlavně u mladších generací a rodin s dětmi, kteří vítají možnost trochu se pobavit na tematicky laděných „párty“ a užít si kostýmy i sladké odměny. Podle průzkumu agentury STEM/MARK původem anglosaský svátek loni slavila více než polovina Čechů, což je od roku 2015 skoro dvojnásobný růst.

Na Halloween je Lucie Benešová už téměř připravena. 

Zahradu ozdobí solární lampičky, dveře podzimní věnec

O venkovní halloweenskou výzdobu se samozřejmě ideálně postarají vyřezávané dýně, které jsou ověřenou klasikou. Aby vám dýňové obličeje vydržely svítit celý večer i noc, můžete je opatřit LED svíčkami, které si na pohled nezadají s těmi pravými, jsou zcela bezpečné, a navíc vám je nesfoukne vítr. „Noční světýlka na zahradě vykouzlíte i šikovnými solárními lampičkami. V tomto případě volte obyčejné bílé světlo, ideálně teplé. Barvičky si odložte až na vánoční čas. Zkuste třeba malé černé lucerničky, které můžete zavěsit do větví stromů,“ radí Petra Skácelová produktová managerka e-shopu Astoreo, která se zaměřuje na doplňky pro útulný domov.

Jako halloweenské, ale i ryze podzimní venkovní dekorace slouží také oblíbené věnce na vstupní dveře. Můžete je koupit již hotové, nebo si vytvořit vlastní. „Já jsem ten svůj vytvořila z toho, co jsem našla doma nebo usušila, fantazii se meze nekladou,“ dodává s úsměvem herečka.

K věnci z přírodních materiálů potřebujete jen korpus v podobě věnce, pájecí pistoli a přírodní materiály, které najdete v lese, doma či na zahradě. 

 Tipy pro hřejivý podzim i halloweenskou oslavu

Ručně tkané plédy a přehozy

Oblíbené plédy a přehozy z ručně tkaného materiálu s optickým efektem dodají domovu šmrnc a útulnost. Zakončeny jsou dekorativními třásněmi. Materiál 100% bavlna. Výběr z několika velikostí a barev. Koupíte na Astoreo.cz

Cena: od 419 Kč

Čajová konvička cibulový vzor

Čajová souprava pro jednoho se skládá z šálku s podšálkem a konvičky a dohromady tvoří jeden harmonický celek. Nadčasový cibulový vzor povýší tuto soupravu na opravdu nádherný kousek, který všem milovníkům čaje a bylinek zpříjemní nejen podzimní chvíle. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 319 Kč

Solární svítilna ratan

Zahradní osvětlení nepatří jen k Vánocům. Malá černá solární lampička ratanového vzhledu vnese do každé zahrady nebo na terasu zajímavý světelný prvek. Pro halloweenskou náladu ji zavěste třeba do větví stromu nebo postavte mezi vyřezávané dýně. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 219 Kč

Dekorativní mísa hluboká

 Až u vás na Halloween zaklepou koledníci, nabídněte jim sladký úplatek v krásné designové míse. Hluboká dekorativní mísa v nadčasovém stylu je ideální také na ovoce, zeleninu nebo pečivo. Snadno se udržuje a má antibakteriální vlastnosti. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 149 Kč

 

Komentovat článek

Astoreo auto - moto baterie bylinky CBA cestovní pojištění cestování dm dm drogerie dm drogerie markt e-shopy ekologie elektronika ENBRA energie finance Gruzie hubnutí informační technologie investice IT léto nemovitosti obchod obuv pneumatiky pojištění povinné ručení počítače připojištění rady recyklace REMA REMA Systém sport stavebnictví tipy TopGis vitamíny volný čas víno zdraví úspory Česko-gruzínská smíšená obchodní komora životní prostředí

Archiv