Rubrika | Naše téma

Tajné tipy Lucie Benešové, jak být fit i během pandemie

22. 02. 2021 - Redakce

Se zavřenými fitness centry a dalšími sportovišti nám nezbývá, než o svou fyzičku pečovat pohybem venku nebo domácím cvičením. Oblíbená herečka a moderátorka Lucie Benešová, která je novou tváří značky pro domácí pohodu Astoreo, se během pandemie koronaviru udržuje fit hlavně jógou, očistou organismu, ale třeba také uklízením.

Podle průzkumů z konce loňského roku ovlivnila pandemie koronaviru českou populaci ve dvou protichůdných směrech: část lidí kvůli zavřeným fitkům a sportovištím omezila pohyb a nabírá na váze, část naopak přidala na domácím cvičení i pohybu na čerstvém vzduchu a udržuje se fit. Cvičení doma sice vyžaduje silnější motivaci a vůli – přece jen nad vámi nestojí žádný osobní trenér ani nemusíte držet krok s ostatními jako například při skupinových lekcích –, ale nemusí být o nic méně efektivnější. A vystačíte si i bez drahých pomůcek.

Například oblíbená herečka Lucie Benešová se během pandemie udržuje fit procházkami s dcerou Larou na čerstvém vzduchu a také domácí jógou. „Navléknu legíny, ponožky na jógu, vytáhnu podložku a jdu na věc. Jóga nádherně zpevní a posílí tělo, uvolňující pozice zase očistí duševně a zrelaxují. K józe pak přidávám i cvičení s gumou, která díky přídavku odporu snadno zefektivní plno klasických posilovacích a tvarovacích cviků. A na cvičení si vždycky beru hodinky s pulsoměrem, které mám z Astorea. Jsou moc šikovné, hlídají mi srdeční tep a ukazují i spálené kalorie,“ prozrazuje Lucie a dodává, že kromě cvičení se udržuje fit i obyčejným úklidem. „Uklízím tradičně ručně, takže mop, hadr. S okny si občas vypomůžu akumulátorovým čističem, i bez nich dá úklid dvouposchoďového domu pořádně zabrat,“ říká.

Ke cvičení přidejte i očistu těla

Abyste se i během pandemie cítili fyzicky svěží, je dobré se vedle cvičení a pohybu venku zaměřit také na zdravou stravu. Velice důležitý je pitný režim. „Každé ráno začínám sklenicí vlažné vody s citrónem. Opravdu to pomáhá nastartovat metabolismus a očistit tělo zevnitř. A vitamín C je důležitý pro imunitu. Vitamíny si doma doplňujeme i čerstvě vylisovanými ovocnými a zeleninovými šťávami. Během zimy si také ráda čistím organismus detoxikační kůrou podle Mačingové. Tuto kůru může vyzkoušet každý, jídla, která se při ní musejí jíst, jsou rychlá, jednoduchá a chutná a jsou pestřejší, než by si člověk u detoxu myslel,“ dává tip Lucie Benešová. 

Čerstvá šťáva plná vitamínů je ideální součástí každodenního pitného režimu. Na kvalitní šnekový odšťavňovač nedá Lucie Benešová dopustit.

Pomocníci pro vaši kondici a zdraví

Sportovní hodinky s pulsoměrem BEURER PM 25

Chraňte své srdce před přetížením a zároveň udržujte optimální tréninkový efekt. Sportovní hodinky Beurer PM 25 s pulsoměrem monitorují tepovou frekvenci během tréninku nebo jiné fyzické aktivity. Pomocí nastavení podporujete svůj tréninkový plán a sledujete svůj puls. O jeho překročení vás upozorní akustický a vizuální alarm. Srdeční frekvenci měří s přesností EKG, nezapomínají ani na ukazatel spotřeby kalorií v jednotkách Kcal. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 999 Kč

Posilovací gumy krátké 3 ks

Dnešní doba přeje domácímu cvičení, i na to byste se ale měli patřičně vybavit. Gumy patří mezi velmi účinné a univerzální posilovací pomůcky určené ke zpevnění svalstva celého těla, rehabilitaci nebo hubnutí. Hlavní výhodou posilovacích gum je skutečnost, že při jejich správném používání zcela nahradí činky a některé posilovací stroje. Posílíte díky nim všechny svalové oblasti. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 189 Kč

Fitness podložka na jógu

Fitness podložka na jógu patří mezi základní vybavení pro cvičení. Díky ní je cvičení komfortní a zábavné. Měkký materiál dokonale tlumí nárazy a tlak, navíc neklouže. Podložku využijete nejen doma, ale vzhledem k lehké hmotnosti a způsobu složení také v přírodě, na chatě nebo na dovolené. Podložka je opatřena popruhem k pohodlnému nošení. Je vyrobena z ekologického termoplastického elastomeru. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 549 Kč

Sportovní legíny na jógu

Pohodlné oblečení je klíčem k co nejlepšímu prožitku z cvičení, ať už jste ve fitku, nebo doma v obýváku. Tyto legíny požadavek pohodlí a kvality dokonale splňují. Jsou příjemně elastické, na těle netlačí a mají tvarovací schopnost. Ideální na jógu a další sportovní aktivity. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 299 Kč

Ponožky na jógu

Ne každému je pohodlné cvičit jógu na boso. Tyto ponožky na jógu jsou díky otevřené špičce a nártu maximálně pohodlné. Komfort navíc zvyšuje protiskluzová úprava na chodidlech, která zaručí přilnavost k povrchu a bezpečnost. Prstové provedení ponožek zachovává správnou pohyblivost prstů a poskytuje chodidlům přirozenou volnost. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 89 Kč

Odšťavňovač ECG SJ 2150 Per la Vita

Dopřejte si vitamínovou nálož kdykoliv během dne. Tento odšťavňovač na ovoce a zeleninu využívá systému šnekového odstřeďování, který ve srovnání s běžnou odstředivou technologií nabízí mnohem vyšší výtěžnost šťávy. Díky práci při výrazně nižších otáčkách navíc ve šťávě zachovává více vitamínů. Poradí si i s tvrdými kusy. Nerezové síto garantuje maximální výtěžnost šťávy a zároveň nepropustí žádné kousky. Spotřebič se může pochlubit vysoce výkonným 150W DC motorem a tichým chodem. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1 999 Kč

Termoska s teploměrem 400 ml

Pitný režim je potřeba dodržovat celodenně, tedy i na výletech. Teď v zimě se vyplatí mít po ruce nejen studené, ale i teplé nápoje. Tato chytrá cestovní termoska je vybavena teploměrem, který informuje o teplotě nápoje, a to jednoduše tak, že poklepete na víčko. Dvoustěnné provedení zajistí, že si nápoj udrží svou teplotu déle. Vnější i vnitřní povrch je nerezový, víčko je vyrobené z plastu a těsnění ze silikonu. Objem 400 ml. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 349 Kč

Akumulátorový čistič oken

Ideální pomocník z kvalitního a odolného plastu. Skvělý pro rychlé a snadné čistění hladkých povrchů. Doba provozu při plném nabití je 20 minut, doba nabíjení je 4 hodiny. Hmotnost včetně baterie jen 770 gramů. Koupíte na Astoreo.cz.

Cena: 1 199 Kč

Komentovat článek

Astoreo auto - moto baterie bylinky CBA cestovní pojištění cestování dm dm drogerie dm drogerie markt e-shopy ekologie elektronika ENBRA energie finance Gruzie hubnutí informační technologie investice IT léto nemovitosti obchod obuv pneumatiky pojištění povinné ručení počítače připojištění rady recyklace REMA REMA Systém sport stavebnictví tipy TopGis vitamíny volný čas víno zdraví úspory Česko-gruzínská smíšená obchodní komora životní prostředí

Archiv